Site Loader

De ultieme hike rond de Tre Cime

De Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen) zijn de toeristische trekpleister van de Dolomieten. Het zijn drie, toch wel bijzondere, bergtoppen in Zuid-Tirol. Rond deze bergtoppen is een goed begaanbare wandeling, maar zeer toeristisch en dus niet de wandeling waar wij naar opzoek waren. De standaard wandeling is ongeveer 7 kilometer, maar voor de ultieme beleving zal je ongeveer 10 kilometer verder moeten lopen. Op sommige stukken van de wandeling is het wel wat drukker, maar over het algemeen heb je het pad redelijk voor jezelf. 

Waar moet je beginnen?

Wij zijn de avond van te voren, rond 17 uur, al met onze camper naar boven gereden. Het was die dag erg slecht weer en helaas konden we niks zien van de uitzichten, dit werd de volgende dag meer dan goed gemaakt. De weg naar boven is niet te missen en onderaan moet je tol betalen, voor onze camper €30,-. Wanneer je overnacht, zal je de volgende dag deze tol nog eens moeten betalen. Dit lijkt misschien een beetje duur, maar het is het zeker waard.

Vanaf de parkeerplaats heb je twee keuzes, tegen de klok in (richting Rifugio Auronzo) of met de klok mee. Wij hebben er voor gekozen om tegen de klok in te lopen. Je loopt dan in het begin wel een beetje in een treintje, maar qua dalen en stijgen leek dit ons de beste optie.  Deze route beschrijving volgt de ‘tegen-de-klok-in variant’. Onderaan deze pagina vind je de GPX zoals wij de route hebben gelopen.

 De start

Zoals gezegd start je de route bij Rifugio Auronzo, allereerst volg je route 104. Het eerste stuk loop je onbewust al naast de Tre Cime, maar dan de achterkant. Wanneer je bij de eerste hut, Rifugio Lavaredo aankomt kun je rechts aanhouden en pad 104 blijven volgen. Wij zijn hier wel een stukje naar boven gelopen (op het smalle stijle pad) en zo kom je naast de Tre Cime te staan, heb je direct al een mooi uitzicht en kom je misschien ook nog wat koeien tegen. Vanaf boven, kun je gemakkelijk weer naar beneden lopen, terug naar het pad en richting de volgende hut, Rifugio Pian di Cengia.